2010. november 22., hétfő

A filmnovella pályázat kiírása


FILMNOVELLA PÁLYÁZAT

Az Objektív Filmstúdió keretein belül működő Gyermek- és Ifjúsági filmeket, TV műsorokat készítő

Bálint Ágnes Műhely
meghívásos filmnovella és forgatókönyvíró pályázatot ír ki gyermek- és ifjúsági filmek készítésére.
Kísérletet szeretnénk tenni színvonalas, műfajilag változatos, a családok számára vonzó film-forgatókönyvek elkészítésére a magyar irodalom kiemelkedő alkotói, fiatal, tehetséges írók – és természetesen rendezők bevonásával. A kész forgatókönyveket nem kívánjuk kisajátítani, legyártásuk a különböző filmkészítő cégek feladata maradhat.
A pályázaton részt vevő írótól az első fordulóban olyan eredeti, legalább 20 (de legfeljebb 30) oldalas filmnovellát várunk, amely korábban nem jelent meg a nyilvánosság számára, tartalmazza az elkészítendő film minden fontosabb jellemzőjét, műfaját (zenés, prózai, animációs, stb.), stílusát, és amely:
az író megítélése szerint
a gyermek- illetve ifjúsági közönség, a családok érdeklődésére számít,
jó szereplehetőséget kínál kiváló és népszerű magyar színészek számára,
a mai anyagi és technikai körülmények között Magyarországon legyárthatóak, költségük lehetőleg egy átlagos magyar film költségét ne lépje túl.
A megfilmesítésnél nagyobb esélyük lehet azoknak a témáknak, amelyek a mi világunkról szólnak, tükrözik jelenünket, azt a világot, amelyben élünk és amelyet konokul megpróbálunk megjavítani.
A pályázatra beadott írásokat a Bálint Ágnes Műhely nyomtatásban, könyv alakban is megjelentetheti.
A pályázatra meghívott írók a fenti feltételek teljesítése esetén 200.000.- azaz kétszázezer forint díjazásban részesülnek, mely egyben opciós jogot biztosít a pályamű megfilmesítésére.
A pályaművek közül a legjobbakból forgatókönyvet rendelünk.
Célunk, hogy az íróval való egyetértésben minél előbb bekapcsoljunk a munkába olyan rendezőt, aki vállalja, hogy a forgatókönyv végső változatának megszületését követően a filmet megrendezi.
A pályázat beadási határideje: 2010. szeptember 27.
A pályázat nyitott, a fenti határidőig a pályázat feltételeinek betartásával a meghívott írókon kívül bárki csatlakozhat. Az így beadott pályázatok akkor kerülnek díjazásra, ha a Műhely az írásműből filmforgatókönyvet kíván íratni.A pályaműveket a balint.agnes.muhely@gmail.com címre várjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése